Tid för terapi?

Den metod jag använder heter EFT, Emotionellt fokuserad parterapi, och är en av världens mest utvärderade metoder. Till mig kommer unga och äldre, människor med olika kulturell, sexuell, etnisk och religiös bakgrund. Men alla vill de samma sak. Få en bättre relation.

Välkomna ni med!

Vanliga frågor och svar kring terapi

Varför gå i terapi?

Ni har glidit ifrån varandra, eller så tycker i alla fall en av er. Det innebär att ni har tappat den känslomässiga kontakten mellan er. Utan den ingen närhet, sex, trygghet eller tillfredsställelse av att vara ett par.

Vilka går i terapi?

Nästan alla. Jag har haft par som levat ihop i 30 år men också de som just träffats. En sak är de flesta överens om: det är inte lätt att vara i en nära relation alla gånger. Det drabbar oss alla, men – vi kan påverka relationens utveckling i rätt riktning!

Vad krävs?

Att båda parter verkligen vill hitta tillbaka till varandra. Att det inte pågår något missbruk, tex alkohol eller pågående otrohet. Det är också svårt om en part har en emotionellt instabil personlighetsstörning. Då rekommenderar jag att hen först går hos en leg. terapeut inriktad på mentalisering. Sen kan vi ta itu med relationen.

Vad kostar det?

En session kostar 1 500 kronor. Och ni behöver komma en gång i veckan den första tiden. Det finns de som gått 12 gånger och de som gått 40 eller fler. Räkna med att detta är en investering.

Vad kan vi göra själva?

Boken ”Håll om mig” av Sue Johnson fungera som en utmärkt för självstudier. Ni hittar den på biblioteket. Boken bygger på sju samtal som alla leder er närmare varandra om ni jobbar seriöst med den.

Vilka terapiformer är bäst?

EFT, dvs Emotionellt Fokuserad terapi för par är bevisligen (evidens) den allra bästa metoden på marknaden. Varför? Den jobbar på djupet. Inget krafsande på ytan där ni ska repetera vad den andre sagt etc. Här tar vi tag i anknytningsmönstren och bygger trygghet.

Hur går det till?

Vi bokar en tid, vi träffas första gången alla tre, känns det bra så träffar jag er en och en nästa gång. Sen börjar terapin samma dag och samma tid varje vecka.
Räkna med att det är ett arbete att få relationen på rätt spår igen.

Men är båda engagerade, då kan det hända härliga saker!

{

Vi känner att vi nu tagit oss till en lugn och trygg plats i vårt förhållande där vi kan bygga vidare på egen hand.

Gun & Bertil

Mottagningen

Tyvärr är jag fullbokad under hösten 2021.

Vi träffas alltid en första gång så jag får höra vad ni behöver hjälp med, och ni får se vem jag är. Sen tar ni ert beslut.

Varje session är 60 minuter
och kostar 1 500 kronor.

Har jag fullt hänvisar jag till kollegorna
som ni hittar på EFT-Stockholm.se

{

Vi blev rekommenderade av goda vänner att träffa dig. De gick i terapi för fem år sen och har numera en bra och lugn  relation. Vi känner att vi är på väg dit också. 

Ingela och Tony